~ Oog voor Natuur ~

Vogelreis Spaanse Pyreneeën & steppen van Huesca

Van 8 t/m 15 april 2015 2014 (8 dagen, 7 nachten)

Prijs per persoon: 1195 euro, obv 2. pers. kamer. Toeslag 1-pers. kamer € 150. Aanbetaling € 150 pp te voldoen bij boeken. Restant te betalen 6 weken voor vertrek.

Deze reis is inclusief:

* ARAGON Natuurreizen verzorgt de reis van aankomst vliegveld Barcelona tot vertrek vliegveld Barcelona

* Met lokale gids Kees Woutersen.

* Vervoer met een 9-persoonsbusje.

* Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 7.

* Overnachtingen in familiehotels/pensions obv overnachting, ontbijt, lunchpakket en avondeten incl. drinken.

* Informatiepakket incl. streeplijst voor iedere deelnemer.

Aanmelden via: peterzwitser@zonnet.nl  of via tel: o251655199
Programma:

Dag 1. Aankomst, ophalen Barcelona

Vervoer naar klein hotel in de Monegros van Huesca, bij voldoende tijd vogelen onderweg.

Dag 2. Monegros

We bezoeken dit droge gebied op zoek naar steppenvogels. Stops met de auto om de

omgeving af te speuren worden afgewisseld met korte wandelingen. Weinigen kunnen zich het wijdse en verlaten landschap voorstellen dat Los Monegros te bieden heeft. We zoeken naar oa wit- en zwartbuikzandhoen, griel, bijeneter, scharrelaar, kleine – en gewone kortteen- en kalanderleeuwerik, brilgrasmus….

Vervolgens gaan we richting Pyreneeën. Familiehotel/Casa Rural aan de zuidrand van de Pyreneeën bij Huesca, waar we 3 nachten verblijven.

peter1

 

Dag 3. Riglos

We beginnen met het onderzoeken van de zuidkant van de Pyreneeën: het klassieke

Riglos (de grootste karst wanden van Europa, meer dan 100 paar vale gieren) en

omgeving. Eerst gaan we naar de Mirador, waar je bovenop het dorp Riglos en de “Mallos” kijkt en vervolgens naar het dorp om te wandelen. Er zitten veel roofvogels, zoals rode en zwarte wouw, lammergier, slangenarend, Provencaalse – en baardgrasmus, zwarte tapuit, blauwe en rode rotslijster, ortolaan, grijze gors enz.

peter2

 

Dag 4. Sierra de Guara: gierenvoerplaats, Vadiello & Roldan

Eerst gaan we naar een gierenvoederplaats*  in de Sierra de Guara onder leiding van de “Gierenman Manu”, die voor voedsel en alle vergunningen zorgt. Te verwachten zijn vale gieren op 1 meter afstand, lammergieren die rond het  groepje mensen vliegen. Vervolgens bezoeken we de honderden meters hoge rotsformaties van Roldán en Vadiello in de zuidrand van de Pyreneeën zijn drie soorten gieren, arenden en andere roofvogels te zien. De wegen lopen dood in een van de meest ruige streken van Europa en de top van Roldán kijkt uit over de hele omgeving.

peter3

Dag 5. Hoge Pyreneeën, Tena-vallei

Bij de Franse grens liggen uitgestrekte subalpiene weiden, Tena is ook een vallei van vlinders, orchideeën, en bosranden. We wandelen eerst naar een natuurlijk bergmeer, Ibón genoemd in de taal van Aragón. We zoeken naar alpenkraai en -kauw, alpenheggemus, sneeuwvink, waterspreeuw, zwarte specht, grauwe klauwier, kruisbek.  2 overnachtingen in een eenvoudig hotel dichtbij Torla.

peter4

Dag 6. Bujaruelo en Ordesa

Op de rotswanden van Bujaruelo verblijven in april vaak rotskruipers, terwijl we ook hooggebergtevogels als citroenkanarie, beflijster en natuurlijk ook lammergier kunnen verwachten. Naast Bujaruelo ligt de beroemde Ordesa vallei.

peter5

Dag 7. Retour Barcelona.

* Uit een reisverslag:

Het bezoek aan het gierenrestaurant wat verderop was ondanks het slechte weer beslist de moeite waard: de regen weerhield minstens vijftig Vale Gieren er gelukkig niet van om onbetaald overvloedig te komen dineren. Na het nodige te hebben gezien/gefotografeerd sloot ik mijn ogen een tijdje om alles eens helemaal anders – dus audio – te ervaren. Dit creëerde een totaal andere sfeer: kokhalzen, grommen, in de modder wegslippende klauwen, gepiep, gekrijs, gekraak van kleine botjes, hikken, vleugelgefladder en meer van dit soort dingen maakten er een heftig Hitchcockachtig gebeuren van!

Aanmelden via: peterzwitser@zonnet.nl  of via tel: o251655199

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s